Chicken nuggets med basilikasås
CHICKEN NUGGETS
500 gr kycklingfile
1 stort ägg
1 dl ströbröd
1/2 dl parmesan
1 tsk citronpeppar
1 krm salt
margarin att steka i
Potatis till potatisklyftor
BASILIKASÅS
2 dl crème fraiche
4 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1/2 krm örtsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 gr. Skär kycklingen i bitar. Vispa ägget med en gaffel i en djup tallrik Blanda ströbröd, parmesan, citronpeppar och salt i en djup tallrik. vänd kycklingbitarna i först ägg och därefter ströbrödsblandningen. Låt margarinet bli ljusbrunt i en pannan i en stekpanna. Stek kycklingbitarna, några åt gången. Kontrollera så de är genomstekta. Kör crème fraîche, olja, basilikablad och örtsalt i en mixer eller använd en stavmixer. Skrubba potatisen och skär dem i klyftor. Lägg potatisklyftorna i en långpanna. Stek i 225 gr i 40 min. Servera en god sallad till