Krämig pasta med broccoli & valnötter
4 portioner snäckpasta
1 broccolistånd, ca 400 gr (eller djupfryst)
1 vitlöksklyfta, finhackad
2-3 msk olivolja
1 nypa chiliflakes
50 gr valnötter
2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk smör
Flingsalt och svartpeppar
Receptet finns i middag på 15 minuter, sidan 56
Så här gör du:
Koka upp rejält med lättsaltat vatten. Lägg ner pastan.
Skär under tiden broccolin i mindre buketter. När 5 minuter koktid återstår, lägg ner broccolin. Koka tills pastan är klar och häll av det mesta av vapnet, men spar lite att späda såsen med.
Fräs vitlöken i 1 minut i en kastrull med olivolja. Tillsätt vitlöken i grytan med pastan och broccoli, tillsammans med chiliflakes och valnötter. Mosa broccolibuketterna lite lätt med en träslev så att de finfördelas.
Tillsätt grädde och smör. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt allt blir varmt. Rör ner några matskedar av pastavattnet.
blanda och smaka av med salt och peppar. Ät genast med nyriven parmesanost.