Pasta med Salsiccia
- 500 g fettuccine eller annan bandpasta
- 250 g grynig italiensk korv (t ex salsiccia)
- 1 burk körsbärstomater
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 1 msk tomatpure
- 1 nypa Chiliflakes
- Salt och svartpeppar
- parmesanost, riven
- Persilja
Receptet finns i middag på 15 minuter, sidan 98
- Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar.
- Värm upp en gryta och bryn korv, tillsätt vitlök och bryn 1 min till. Tillsätt tomatpure och burktomater och låt såsen sjuda under lock i 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och Chiliflakes.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
- Servera med nyriven parmesanost och persilja.