Pasta med Salsiccia


  • 500 g fettuccine eller annan bandpasta
  • 250 g grynig italiensk korv (t ex salsiccia)
  • 1 burk körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 msk tomatpure
  • 1 nypa Chiliflakes
  • Salt och svartpeppar
  • parmesanost, riven
  • Persilja

Receptet finns i middag på 15 minuter, sidan 98

  1. Dra skinnet av salsiccian och skär den i små bitar.
  2. Värm upp en gryta och bryn korv, tillsätt vitlök och bryn 1 min till. Tillsätt tomatpure och burktomater och låt såsen sjuda under lock i 5 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och Chiliflakes.
  3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och häll över i grytan med korvblandningen. Rör om noga.
  4. Servera med nyriven parmesanost och persilja.