Arabisk macka med tomatsalsa
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 500 gr nötfärs
- 2 tsk malen spiskummin
- 1 krm chiliflakes
- salt och svartpeppar
- 1/2 dl bladpersilja
- TOMATSALSA
- 250 gr cocktailtomater
- 1 rödlök
- 2 msk finhackad bladpersilja
- 1 ciron, pressad saft
- 2-3 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- TILL SERVERING
- 4 tortillabröd
Receptet finns i middag på 15 minuter, sidan 45
Så här gör du:
Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt oljan. Från färsen tillsammans med finhacka vitlök, spiskummin och chiliflakes tills den är genomstekt och har fått fin färg. Krydda med lite salt och svartpeppar. Blanda runt lite då och då understekningen.
Tillsätt finhackade örter, blanda om och dra köttfärsen från värmen.
Dela tomaterna i halvor, skala och finhacka rödlöken. Lägg tomat och rödlök i en bunke tillsammans med persilja, citronsaft och olivolja. Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
Fyll bröden med köttfärsröran och tomatsalsan. Rulla ihop och ät.