Fransk fiskgryta


4 portioner
– 1 fänkål
– 1/2 purjolök, det vita
– 1 vitlöksklyfta
– 1 ask körsbärstomater, 250 gr
– 2 msk olivolja
– 1,5 dl vatten
– 1 fiskbuljongtärning
– 1 msk finhackad timjan
– 1/2 kuvert saffran
– 2,5 dl matlagningsgrädde
– 300 gr torskfilé
– Salt och peppar

Till Servering:
– Ljust surdegsbröd eller baguette

Receptet finns i middag på 15 minuter, sidan 43

Så här gör du:
Dela och skiva fänkålen i tunna skivor. skär purjolöken i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna i halvor.
Hetta upp oljan i en gryta med lock och fräs purjolöken och vitlöken i några minuter. tillsätt fänkål, tomater, vatten och buljongtärning. Krydda med timjan och saffran.
Koka upp och tillsätt grädden. Låt alltsammans koka under lock i 5 minuter.
Skär under tiden fisken i mindre bitar. Tillsätt fisken och på med locket, sjud sakta i ytterligare ett par minuter tills fisken är genomkokt. Smaka av med salt och peppar. Vill man göra det lite tjockare kan man till föra majsenamjöl. Servera med ljust surdegsbröd eller baguette.