Kycklingtajine med gurkmeja och lök
- 500 gr kycklingfile
- 2 msk olivolja
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 nypa chiliflakes
- salt och svartpeppar
- 1/2 dl vatten
- 1-2 msk citronsaft
- Till servering ris och sallad
Receptet finns i middag på 15 minuter, sidan 58
Så här gör du:
Dela kycklingen i mindre bitar. Hetta upp en rejäl gryta, låt den bli riktigt varm och tillsätt olja. Stek kycklingen på hög värme så att den får en fin stekyta runtom.
Skala under tiden lök och vitlök. skär löken i tunna skivor och finhacka vitlöken. tillsätt löken till grytan med kyckling och krydda med gurkmeja, paprikapulver, chiliflakes, salt och svartpeppar. Sänk värmen något och låt fräsa tillflöden mjuknat. Rör då och då.
Tillsätt vatten och citronsaft och låt puttra under lock i 5 minuter. Servera med ris eller en god sallad och bröd. Det kan även vara gott men frasig nystekt potatis till den kryddiga grytan.