Bräserad fläskfilé med rosmarinens och rostade rotfrukter


  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Skala och skär i tunna stavar, 300 gr morötter, 300 gr palsternacka, 400 gr potatis. Skär 1 rödlök i klyftor
  3. Sprid ut rotfrukter och lök i en långpanna ringla över olja och strö över salt. Tillaga i mitten av ugnen i ca 30-35 min. Vänd rotfrukterna försiktigt med en stekspade efter halva tiden.
  4. putsa 500 gr fläskfilé. Bryn köttet runtom i en stekgryta i smör. krydda med salt och svartpeppar.
  5. Skala och klyfta en gul lök och lägg ner i grytan tillsammans med 1 msk torkad rosmarin och 1 tärning kycklingbuljong. Häll på 4 dl vatten. Lägg på locket och låt sjuda ca 20-25 minuter. Vänd köttet ett par gånger under tiden.
  6. Skär ett snitt i köttet och kontrollera att köttsaften är klar, lyft upp köttet på en skärbräda och täck med folie.
  7. Häl kokspadet genom en sil direkt ner i en liten kastrull. Rör ut 3 msk vetemjöl i ett glas med några matskedar vatten till en slöt redning. Häll ner redningen i kastrullen under omrörning. Tillsätt 1 tsk kinesisk soja och 1 dl créme fraische. Låt såsen koka i ca 3-4 minuter. Smaka eventuellt av såsen med salt och peppar.
  8. Skär upp köttet i skivor och servera till rostade rotfrukter och rosmarinsås.