Kycklinggryta med knaperstekt bacon och ris – 4 portioner
- Tärna 1 pkt bacon ta fram en stekgryta och knaperstek och låt dem rinna av t ex på ett papper.
- Koka upp vatten. Häll sedan i ris enligt anvisning på förpackning
- Tärna 600 gr kycklingfile och bryn kycklingen i lite olja. Krydda med 1/2 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk paprikapulver (samt lite cayennepeppar om man vill få lite mer spice)
- Under tiden. Skär 1 gul paprika och 1 röd paprika i bitar. Strimla 1/3 purjolök tunt.
- Lägg ner grönsakerna i grytan och låt dem fräsa i några minuter. Smula ner 1 tärning Grönsaksbuljong och häll på 2 dl vaten, 1 tsk honung. Rör ner 100 gr färskost med vitlök och örter och låt allt sjuda under lock i 5 min. (Vill man få grytan lite tjockare kan man hälla i lite ljus Maizena)
- Servera kycklinggrytan med det nykokta riset, lite rucola sallad och toppa med knaperstekt bacon.
1 pkt Bacon, 100 grCantadou Vitlök och örter, 600 gr Kycklingfile, 1 Gul paprika, 1 Röd paprika, Ris, Purjolök, Rucola, Grönsaksbuljong, Honung, Olja, Paprikapulver, Salt, Peppar.