Minestrone med hyvlad Pecorino
Denna rätten är mer som än gryta än soppa
- Skala och skär 250 gr morötter och ca 200 gr rotselleri i ca 1×1 cm stora bitar. Ju mindre bitar desto kortare koktid.
- Finhacka 1 gul lök. Hetta upp 2 msk olja i en stor gryta och fräs ca 500 gram nötfärs tillsammans med löken
- Lägg ner rotfrukterna i grytan. Tillsätt 4 msk tomatpuré och 1/2 msk kinesisk soja. Späd med 13 dl vatten och lägg ner 2 tärningar kycklingbuljong. Krydda med 1 msk torkad oregano, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Koka upp och låt soppan koka i cirka 7 minuter.
- Tillsätt 2 1/2 dl granarolopasta och låt koka ytterligare ca 7-8 minuter tills pastan är klar. Häll ner 200 gr träna ärtor och låt dem koka med den sista minuten. Plocka blad av 1/2 kruka basilika och strö över.
- Riv ca 100 gr pecorino grovt eller hyvla remsor av kortsidan med en osthyvel och lägg upp i en skål.
- Servera minestronen toppad med Pecorino.