Omelett med spenat, färska örter & fetaost
4 portioner
– 6 ägg
– 1/2 dl vatten
– Flingsalt
– 2 msk finhackade örter, t ex persilja och timjan
– 2 msk olivolja
Fyllning
-50 gr bladspenat
– 1/2 citron finrivet skal och pressad saft
– 2 msk olivolja
– 150 gr fetaost i mindre bitar
– 1 msk finhackad timjan
– flingsalt och svartpeppar
Välj råvaror med lite extra omsorg och gör en omelett som skapar massor. Med riktigt bra ägg hemma är det världens bästa snabbmat. Fyll omeletten med vad som helst. Oliver, tomater, lök och paprika… eller en variant med örter, ost och färsk bladspenat. Lägg till en god sallad och nybakat surdegsbröd och du har en perfekt måltid.
Så här gör du: Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten och lite salt. Vispa samman lätt med en gaffel och tillsätt de finhackade örterna.
Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt omelettsmeten. Rör med en gaffel tills omeletten stannat i kanterna men fortfarande är krämig.
Lägg bladspenaten i en bunke. tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja och fetaost. Krydda med timjan samt lite salt och peppar. Blanda och lägg ut över omeletten, vik den dubbel och servera med en god sallad och bröd.
Till servering
– Sallad och bröd