Torsk med ägg- och persiljesås, potatis och ärtor


  1. Koka 900 g potatis.
  2. Koka 4 ägg medelhårda.
  3. Skär ca 600 gr Torskfile i portionsbitar. strö på 2 krm salt.
  4. Smält 2 msk smör i en vid panna med höga kaner. Rör ner 2 msk vetemjöl till en slöt redning. Rör sedan ner 2 dl mjölk, lite i taget. Vispa ner 1 dl vatten och 1 dl créme fraiche. Tillsätt 1 tärning fiskbuljong och 1 krm vitpeppar. Koka upp. Såsen bör vara ganska tjock eftersom fisken avger en del vätska.
  5. Lägg ner fisken i såsen, sänk värmen och låt allt sjuda på svag värme i ca 6-8 minuter, eller tills fisken är klar. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.
  6. Värm 400 gr gröna ärter.
  7. Skala äggen och grovhacka eller mosa lätt med en gaffel. Finhacka 1/2 kruka persilja. Strö ägg och persilja över fisken i pannan.
  8. Servera direkt med kokt potatis och ärter.