Torsk med ägg- och persiljesås, potatis och ärtor
- Koka 900 g potatis.
- Koka 4 ägg medelhårda.
- Skär ca 600 gr Torskfile i portionsbitar. strö på 2 krm salt.
- Smält 2 msk smör i en vid panna med höga kaner. Rör ner 2 msk vetemjöl till en slöt redning. Rör sedan ner 2 dl mjölk, lite i taget. Vispa ner 1 dl vatten och 1 dl créme fraiche. Tillsätt 1 tärning fiskbuljong och 1 krm vitpeppar. Koka upp. Såsen bör vara ganska tjock eftersom fisken avger en del vätska.
- Lägg ner fisken i såsen, sänk värmen och låt allt sjuda på svag värme i ca 6-8 minuter, eller tills fisken är klar. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.
- Värm 400 gr gröna ärter.
- Skala äggen och grovhacka eller mosa lätt med en gaffel. Finhacka 1/2 kruka persilja. Strö ägg och persilja över fisken i pannan.
- Servera direkt med kokt potatis och ärter.