Spagetti med kyckling & Dijonpesto


  • 4 portioner farfalle
  • 3 kycklingfilé
  • smör
  • grillkrydda
  • 1/2 pressad citronsaft och finrivet ska
  • 3 msk grovhackad persilja
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk persilja
  • 1/2 del olivolja
  • 59 gr parmesanost
  • salt och peppar

En lättlagad rätt som alla kommer att älska. Variera med farfalle istället för spagetti och blanda då pasta direkt med dijonpeston hellre än att servera den till. På det viset är den också god att servera kall, rollen picknick, när den kryddiga peston fastnar i alla små vecken på pastafjärilarna.

Dijonpesto: Plocka och grovhacka en basilikakruka. Skala och finhacka vitlöken. Mixa basilika, vitlök, persilja,olivolja och dijonsenap med en mixerstav. Finrivet parmersanosten och vänd ner i peston. Smaka av med salt och peppar.

Så här gör du: Koka pastan enligt anvisningarna. Lägg under tiden ut kycklingen på en skärbräda och krydda förslagsvis med grillkrydda. Hetta upp en rejäl stekpanna och stek kycklingen runt om. Lägg in stekpannan med kyckling i ugnen och låt de bli klara, cirka 15 min 175 gr. Lägg upp kycklingen på ett fat pressa över citronsaften. Strö över citronskal och persilja. Servera genast med dijonpesto, nykokt pasta och parmesanost.